Forum Francotiradores

Inwazja - 17-18.10.2008r.

k0nik
k0nik
2008.10.19 10:09

W dniach 17-18 października, Francotiradores wzięli udział w organizowanych przez Formację Śląsk manewrach sztabowych pod kryptonimem "Inwazja". Manewry opierały się o mechanikę znaną z cyklu Srebrnych Tarcz, czyli jeden wspólny sztab kierujący wszystkimi drużynami w polu za pośrednictwem radiooperatorów. Całość odbyła się na terenach otaczających poligon w Sośniej Górze.

Część drużyny przybyła na miejsce już wieczorem w piątek, by przez 12h przed startem "właściwych" manewrów, wziąć udział w dodatkowej "nocnej" części, tworząc wraz z 4 osobami z 10 SFG oddział, który poza nocnym patrolowaniem, miał za zadanie m.in. zaminować "strategiczny" obszar.

Manewry, jak zwykle w tym przypadku, stały na wysokim poziomie pod względem organizacyjnym.

Formacja Śląsk
2008.10.23 07:36

Są już fotki: http://www.airsoft.slask.pl/index.php?co=gal&galeria=140&sort=2&order=0&strona=0

Formacja Śląsk
2008.10.23 08:33

Mam subiektywne wrażenie że Marzan France sobie upodobał :)

Max
Formacja Śląsk
2008.10.23 08:49

Nie ty jeden :)

Przyjaciel Rodziny RM
2008.10.23 10:01

nooo nie ma to jak lans :):) :P

My rifle, without me, is useless. Without my rifle, I am useless. I must fire my rifle true. I must shoot straighter than my enemy who is trying to kill me. I must shoot him before he shoots me. I WILL..
 k0nik
k0nik
2008.10.23 10:41

Bo do prawdziwego lansu, oprócz szpeju, potrzebny jest dobry aparacista. A Marzan to przy okazji nieświadomy sabotażysta, bo jak widze te jego zdjęcia, to zdecydowanie zaczynam zbierać na obiektyw szerokokątny...

2008.10.23 19:38

w moim przypadku aparacista stwierdził że za biedny mam szpej i mnie olał :)

k0nik
k0nik
2008.10.23 20:28

A tam. Ciesz się, jeśli szpej. Mi zrobił zdjęcie z przyłożenia szerokim kątem, tak jak mają Ushi, Czarny i Guardian, i go nie wrzucił - przypuszczam, że dlatego że stwierdził, że biedny mam ryj.

I w tym miejscu pragnę mu podziękować bo wyobrażam sobie jak na tym zdjęciu wyszedłem :D

Francotiradores
2008.10.24 17:11

Ja myślę, że batonik dobrze wyszedł na zdjęciu ;p

FTSite 3.0 © 2oo4 - 2o25 by k0nik
Zalogowani w ciągu ostatniej doby: brak.