Forum Francotiradores

Spotkanie treningowe 20.04.2008

Ushi
Ushi
Formacja Śląsk
2008.04.20 15:29

Bilans:
jeden uszkodzony AEG,
jeden uszkodzony kompozytem nos,
dwóch potencjalnych rekrutów w teamie,
niezliczona ilość przydepnietych przypadkiem ślimaków winniczków (Helix pomatia)
poznanie nowego (dla niekórych) terenu

Ogólnie na Plus.

k0nik
2008.04.20 21:11

Pominąłeś ważną kwestię:

ustrzelenie (i bycie ustrzelonym przez) starych znajomych :)

Formacja Śląsk
2008.04.21 12:28

Jak na razie udało mi się znaleźć przyczynę nie podawania kulek.

Sprawa dość specyficzna, bo okazało się, że zepsuły się, UWAGA, (to będzie mocne) KULKI !!! .
Doszło do tego w jeszcze dziwniejszy sposób - trzymałem je w niedawno pozyskanych pojemnikach. Za namową kogoś z WMASG wykorzystałem pojemniki po witaminach w tabletkach musujących (te takie Pluszopodobne). Faktycznie są bardzo poręczne i co najważniejsze ciche, jednak traf chciał, że jeden z nich pierwotnie przechowywał calcium. Podejrzewam, że mimo skrupulatnego czyszczenia pojemnika jakieś śladowe ilości wapna w nim pozostały i raczyły zareagować z kulkami. W efekcie kulki stały się na tyle porowate, że zakleszczała się każda para w tunelu magazynka :|

Niby "takie nic", a napsuło sporo krwi i kilku myślicieli nie dało rady tego na miejscu wykminić - niech będzie to przestrogą dla innych.

Nie mniej dalej szukam przyczyny przerw w działaniu repliki - co diagnoza to "droższa" :-/

Formacja Śląsk
2008.04.21 12:33

Taaaa :D

Nie chcę wiedzieć gdzie ty PMR-kę trzymasz, że też się popsuła..

k0nik
2008.04.21 12:34

Wyślij kulki na serwis. :P

Swego czasu była partia exceli krusząca się w magach. Napełniałeś midcapa i... miałeś pełny midcap, niezależnie od dalszych czynności z nim przeprowadzanych.

Ja wolę nie myśleć co mojej MP5SD dolega, kumpel podsunął pomysł że może to być silnik - też co diagnoza to droższa.

Formacja Śląsk
2008.04.21 12:34

Dostałem ją w takim stanie od Przema - to chyba mówi samo za siebie :P

Przyjaciel Rodziny RM
2008.04.24 16:05

ale ze niby co ???? mi sluzyla rewelacyjnie, nie jedna historie wojenna mogla by opowiedziec :)

My rifle, without me, is useless. Without my rifle, I am useless. I must fire my rifle true. I must shoot straighter than my enemy who is trying to kill me. I must shoot him before he shoots me. I WILL..
FTSite 3.0 © 2oo4 - 2o25 by k0nik
Zalogowani w ciągu ostatniej doby: brak.